Je bent niet de enige die er nog nooit van heeft gehoord!
Bijna niemand kent een elliptigo.

Hij lijkt een beetje op een fiets of een step maar vergis je niet, op de ElliptiGO moet je loopbewegingen maken om vooruit te komen.

Elliptisch fietsen, dat is het principe van de ElliptiGO. Voor wie het in Keulen hoort donderen: elliptisch fietsen is de combinatie van fietsen, lopen en de bewegingen die je op een elliptische trainer of crosstainer maakt.

De natuurlijke “staande” rijpositie voorkomt nek-,rug- en zadelpijn zoals die bij conventioneel fietsen kan optreden. Hierdoor is een comfortabele rit verzekerd. Ook het zichtveld van de rijder ligt hoger dan bij fietsen en hardlopen waardoor je meer ziet en beter gezien wordt !

En als kers op de taart bij de staande positie zorgt je eigen lichaamsgewicht er tevens voor dat het calorieverbruik flink opgekrikt wordt. je verbrandt maar liefst 33% meer calorieën dan bij traditioneel fietsen. Simpelweg: de ElliptiGO zorgt dus voor een betere workout en dat in minder tijd.

Maar het mooiste en belangrijkste van alles : De ElliptiGO neemt je mee de buitenlucht in! Dus niet langer uit het raam of naar een TV staren tijdens een training..Of je nu hardloopt, fietst, fitnest of gewoon aan je gezondheid wilt werken , het rijden op de ElliptiGO zul je als geweldig ervaren.

Volgens de makers is de ElliptiGO het ideale fitnesstoestel-vervoersmiddel voor gezonde lopers die hun aantal kilometers willen opdrijven met andere trainingsvormen, lopers met een blessure die het loopgevoel opnieuw willen ervaren en alle andere sportievelingen die buiten de gymzaal willen trainen.